Kalendář akcí v Příbrami

Sobota

27. července 2024

Přidat novou akci

Hornický Mikuláš

Začátek akce:

27. 11. 2023

Konec akce:

6. 12. 2023

Mikulas

Spolek Prokop Příbram velkou část své činnosti zaměřuje na programy pro děti, popřípadě pro rodiče s dětmi. Největší z těchto akcí je Hornický Mikuláš, který vznikl z podnětu členů spolku v roce 1994 a těší se značné obliby u veřejnosti.

Akce, která probíhá v druhé polovině měsíce listopadu a na počátku prosince, je určena pro dva okruhy návštěvníků. První okruh návštěvníků tvoří děti mateřských a základních škol, popř. zákazníci cestovních kanceláří, druhý okruh tvoří rodiče s dětmi, a to nejen z okolí Příbrami, ale z celé České republiky. Cestu si na Mikulášskou našli i hosté ze zahraničí, např. až ze vzdálené Austrálie.

Návštěvníci, kteří mají zajištěné vstupenky, se nejprve shromáždí v budově expozice katastrofy, kde je vyzvedne průvodce a vezme je na prohlídku tajemného prostředí Mariánské štoly. V podzemí převezme ochranu nad návštěvníky mocný vládce podzemní říše Permon se svými pomocníky permoníky. Pak se v temnotách otevře před návštěvníky brána pekelná a objeví se čertovská cháska se svým vládcem Luciferem. Ti, jenž přečkají pekelný rej, se vydají s průvodcem na zpáteční cestu na pozemský svět, kde v patře šachetní budovy dolu Marie již návštěvníky očekává štědrý a dobrosrdečný svatý Mikuláš, laskaví a usměvaví andělé i moudrý strážce nebeských bran svatý Petr.

Více informací

Prokop plakát mikuláš 2023(1)

Začátek akce:

27. 11. 2023

Konec akce:

6. 12. 2023