Kalendář akcí Příbram

Příbram - oficiální facebookové stránky města
< zpět na výpis akcí

Snow Film Fest

Začátek akce: čtvrtek 8. 11. 2018 18:00
Konec akce: čtvrtek 8. 11. 2018 21:00

http://www.kinopribram.eu/

Celovečerní pásmo špičkových filmů o zimních sportech a dobrodružstvích během října až prosince zavítá do všech českých i slovenských regionů. Festival je svým rozsahem a návštěvností největší akcí svého druhu u nás. V programu je 6 pečlivě vybraných filmů – finalisté ze zahraničních festivalů a novinky z domácí produkce. Na své si přijdou milovníci extrémních zážitků, čerstvého prašanu, arktické divočiny i sportovní fanoušci.

Na jaké filmy se letos můžete těšit?

Parta nadšenců má sen – sjet na kajaku nejseverněji položenou Grónskou řeku. Mrazivé podmínky však dělají z běžné vodácké expedice opravdu extrémní zážitek, těšte se na film Into Twin Galaxies. Kdo by nesnil o tom být digitálním nomádem, žít tam, kde se nám zachce, dělat co nás zrovna napadne, třeba objevovat nedotčené balkánské svahy jako ve filmu In Gora. Někdo radši brázdí upravené trasy, slalom, sjezd. A někdo jezdí tak rád, a tak dobře, že jsou z toho medaile na světových sportovních podnicích. Jak vypadá příprava tréninkové skupiny Ondřeje Banka uvidíte ve filmu Kámen, Nůžky, Vagus. Všechny dobrodruhy, tuláky a samotáře zveme na film The Frozen road, který je pohledem do duše cyklisty, který se vydal úplně sám vstříc mrazivým pustinám severní Kanady. Snímek Freezing je příjemným odlehčením. Dvojice surfařů podává svůj výlet za vlnami omývající Island s osobitým britským humorem. O nostalgickém návratu na finskou řeku Ivalo vypráví film Lapin Kulta. Místo plavidla budou však v hlavní roli tentokrát lyže a sáně.

 

Na webu www.snowfilmfest.cz můžete pohodlně najít, v jakém nejbližším místě se festival koná a dohledáte zde i další informace k filmům, programu a organizaci. Festivalové aktivity sledujte na facebooku (www.facebook.com/festival.zimnich.sportu/)

Těšíme se na Vaši návštěvu!

Další akce v tento den: