Kalendář akcí Příbram

Příbram - oficiální facebookové stránky města
< zpět na výpis akcí

Olympijský běh v Příbrami

Datum akce: 19. 6. 2019

Olympijský běh v Příbrami potěší i nejmenší

Největší tuzemská běžecká akce po roce opět v Příbrami, Olympijský běh, se uskuteční ve středu 19. června 2019. Přesně v jeden okamžik oslaví společně 80 tisíc běžců na 90 místech po celé České republice Olympijský den. Běžci se mohou registrovat na www.olympijskybeh.cz

Středa 19. června, to je den, kdy se i Příbram zapojí do celosvětových oslav Olympijského dne, výročí založení Mezinárodního olympijského výboru. „V letošním si roce připomínáme již 125 let založení Mezinárodního olympijského výboru (MOV) zároveň 120 let od počátků Českého olympijského výboru. Po celém světě se tento den slaví různými způsoby. V Příbrami již tradičním 5km během a také poprvé s dětským během na 200 m,“ říká Matěj Machuta, organizátor běhu v Příbrami.

V Příbrami se poběží v atraktivním prostředí v okolí Svaté Hory, které nabízí krásné výhledy. „Trasa zavede běžce i přímo do Svatohorských schodů nebo blízkých alejí. Olympijský běh v Příbrami každoročně spojuje olympijské ideály sport, hudbu a kulturu,“ doplnil jeden z organizátorů Josef Hovorka.

„Za vším stojí myšlenka, že by se každý měl pohnout a jít si zasportovat. A kdy jindy než právě v den, kdy oslavujeme olympismus, sport a zdravý pohyb,“ říká Petr Graclík, generální sekretář Českého olympijského výboru

V rámci Olympijského běhu účastníci neběží pouze pro sebe, část ze startovného jde na podporu charitativní činnosti České olympijské nadace, jež umožňuje sportovat dětem ze sociálně znevýhodněných rodin. V roce 2018 bylo České olympijské nadaci takto darováno přes 350 000 Kč.

Registrace do všech závodů probíhají na www.olympijskybeh.cz pouze do 12. 6. 2019. Startovné je od 100 Kč. Děti do 15 let běží v rámci dětských závodů zdarma.  

Více informací #RUNPRIBRAM #olympijskybeh:

F: https://www.facebook.com/events/1717127441721526/

W: https://www.olympijskybeh.cz/zavody/pribram-2-2/

Video z předchozích ročníku: https://www.youtube.com/watch?v=d2luoRL8VIA

Fotografie z předchozího ročníku https://www.olympijskybeh.cz/fotogalerie/pribram/

(volné stažení s uvedením zdroje) Olympijský běh Příbram

Kontakt na lokální pořadatele:

Matěj Machuta, Josef Hovorka +420 775 921 675,

Organizační team Příbram

 

Další akce v tento den: