Kalendář akcí Příbram

Příbram - oficiální facebookové stránky města
< zpět na výpis akcí

Muzejní noc

Začátek akce: pátek 9. 6. 2023 19:00
Konec akce: pátek 9. 6. 2023 22:00

Netradiční večerní prohlídky historických báňských objektů, hudební program. 

V pátek 9. 6. 2023 se od 19  koná v Hornickém muzeu Příbram oblíbená Muzejní noc, která nabídne v areálu Ševčinského dolu bohatý kulturní program. Jeho zlatým hřebem bude koncert skupiny Celest & Charles s časem konání 20:00–21:30. Desetičlenná skupina vnese do výjimečného prostředí industriálních památek svou hudbou, která je směsicí funky, R&B a diska, veselou letní atmosféru.

Před koncertem i v jeho průběhu bude možné využít individuálních prohlídek vybraných expozic, jízd hornickým vláčkem nebo komentovaných prohlídek venkovní expozice důlní techniky. Otevřena bude i šachetní budova, jejíž ochoz nabízí nádherný výhled na široké okolí. Sledování západu slunce z tohoto místa je zážitek, na který se nezapomíná, a nyní se k němu nabízí ideální příležitost. 

Mimo hlavní areál bude v průběhu celého večera za symbolické vstupné 1 Kč otevřena mineralogická expozice k individuálním prohlídkám a také hornický domek v ulici Havířská 105, kde se návštěvníci setkají s hornickou rodinou a pomyslně se přenesou v čase o 150 let nazpět do dob, kdy příbramské doly na stříbro a olovo zažívaly svou největší slávu. Návštěvou těchto expozic si mohou program zpestřit jak účastníci koncertu, tak i všichni ostatní zájemci o netradiční prohlídku historických objektů při své večerní procházce po Březových Horách.

https://www.muzeum-pribram.cz/detail-akce/muzejni-noc/

Další akce v tento den: